Винг Чун – ефективната самозащитаСтрахът от тъмни многоетажни паркинги, от пътуването в последното метро или от стъпките на човека зад нас през нощта - всичко това познато ли ви е? Не само жените имат такива проблеми. Страхът от насилие го има и при мъжете...
В повечето случаи става въпрос за телесно насилие. По–рядко, но все пак се случва, говорим за ограничаване на душевната свобода.
Самозащита е била необходима и е съществувала през цялото човешко развитие, но винаги е трябвало да бъде адаптирана към съответното време и новите начини за водене на бой. Промените често са правени след дългогодишно търсене, развитие на собствените способности и изпробване на ефективността им.

Ефективна самозащита е тази система, която добре работи както за жени, така и за мъже. Ситуациите за защита при тях често са коренно различни, затова самозащитата трябва да предлага за всеки подходяща стратегия като при това стремежът е да се избягват опасните ситуации и по възможност конфликтите да се решават без употреба на сила.Винг Чун – ефективната самозащита
Самозащитата е много повече от едно предотвратяване на физически конфликт. Ефективна самозащита означава да успееш да се защитиш във всички положения включително и в така наречените “безобидни” всекидневни ситуации.
Чрез заниманията по самозащита, ще се научите максимално да използвате вашето тяло при защита срещу по-силни хора. Също ще разберете как да релаксирате и как да използвате силата на атакуващия срещу самия него.
Тренировките ще Ви помогнат да осъзнаете собствените си сили и да откриете една нова свобода за себе си, свободата чрез самозащита. Това не означава да сте въоръжени само за най-лошите случаи; успешната самозащита започва във всекидневието, там където някой може да застане твърде близо до Вас, когато някой Ви прекъсва, прави вулгарни шеги или Ви притеснява. Защита срещу мъже, които заплашват личното пространство на жените като им крещят или им отправят неприлични и сексуални подмятания - точно тук започва това, което наричаме ефективна самозащита.

В Академия за бойни изкуства „Хелиос” преподаваме съвременна, интелигентна система за самозащита изградена на база на дългогодишния ни опит в бойните изкуства. Чрез нея се учим да познаваме по – добре собственото си тяло, да намерим силните си места и така да направим мисленето си различно. Чрез самозащитата новите възможности разкриващи се пред нас стават все повече и повече. Сърцевината на тази уникална тренировъчна система, е ефикасността и постоянното и тестване и усъвършенстване.
Системата ни за самозащита се характеризира с икономични движения, стабилни позиции и най-вече с практичната си насоченост. Тя е особено ефикасна при близък бой и техниката и е построена на желязна логика. Опростили сме атаките и защитите от традиционните системи и усъвършенствали техниките така, че да се използва силата на противника срещу самия него.
Всеки може да се научи на Самозащита, понеже системата използва естествени движения. Задълбоченото чувство за сигурност увеличава самоуважението. Практикуващите в Академия за бойни изкуства „Хелиос” развиват ново усещане за своето тяло и системата им помага да осъзнаят своята вродена сила.

 

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!