Отличия за русенското Жиу Жицу от AJP Tour Bulgaria National Pro 2021 Отличия за русенското Жиу Жицу от AJP Tour Bulgaria National Pro 2021
На 5-ти юни в град Бургас се проведе международния турнир по Бразилско Жиу Жицу "AJP Tour Bulgaria National Pro-Gi" . Това е първия турнир от толкова висок клас, който се провежда в България. Той е част от много престижната верига по Бразилско Жиу Жицу „ Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro “.

 

 

 


Състезанието бе със силно международно присъствие. В надпреварата се включиха 246 участници от 21 държави . Участваха състезатели от силни школи като Бразилия, Полша, Обединените арабски емирства, Русия, Чехия, Гърция, Франция, Словакия, Хърватска, Украйна, Германия, Сърбия, Унгария. Форматът включва дивизии за деца, юноши, мъже и жени, като освен индивидуалните класирания има и общо отборно включващо точките от всички дивизии и възрасти.
Отборът на Академия ХЕЛИОС , който е част от отбора на TWISTED JIU JITSU участва с шест състезателя при децата, които спечелиха 4 златни, 1 сребърно и 1 бронзово отличие . В генералното общо класиране отборът на Академия TWISTED JIU JITSU се класира трети с общо 13 шампионски титли, 9 сребърни и 4 бронзови отличия .
Шампиони във възрастовите групи и категориите си станаха:

 ● Лилия Стоянова (ученичка в ОУ "Христо Ботев") - ШАМПИОН при 8-10 годишните момичета, в дивизията на сивите колани, в категория до 36 кг. Лили триумфира с Шампионска титла и през м.април на SOFIA OPEN.

Петър Йорданов (ученик в СУ „Христо Ботев”) - ШАМПИОН при 9-10 годишните деца, в дивизията на сивите колани, в категория до 34 кг. Това е 3-та титла за Петър досега през тази година след златните отличия от SOFIA OPEN и Държавното първенство по Джу Джицу.

Атанас Илиев (ученик в СУ „Христо Ботев”) - ШАМПИОН при 10-12 годишните момчета, в дивизията на сивите колани, в категория до 34 кг. Това е втори триумф за тази година на Наско след титлата от SOFIA OPEN през месец април.

Преслав Денчев (ученик в ОУ "Иван Вазов") - ШАМПИОН при 9-10 годишните деца, в дивизията на сивите колани, в категория до 50кг. Той взе дългоочакван и сладък реванш срещу стар „познайник“ побеждавайки го на финала. Това е втори триумф за тази година на Преслав след титлата от SOFIA OPEN през месец април.
Вице-шампион при 6-8 годишните деца, в дивизията на сивите колани, в категория до 30 кг. стана Виктор Северинов . Секунди не му достигнаха на финала да изравни резултата и спечели златото срещу много опитния си опонент, но Вики показа забележителен напредък и желание за победа.
Данаил Сербезов (ученик в ЧНУ “Вяра, Надежда, Любов“) добави поредно отличие в колекцията си спечелвайки бронзово отличие при 9-10 годишните деца, в дивизията на жълто-сивите колани, в категория до 27кг.
„Много престижен турнир със силна конкуренция. Благодаря на участниците от отбора ни в това състезание, на всички наши съотборници участвали в подготовката за това и за предходните състезания, както и на всички родители подкрепяли ни досега.“ каза треньорът на „Слънцата“ Митко Ружинов .

 

 

 


Галерия

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!