Държавно първенство по Кикбокс в татами стилове – Панагюрище, май 2021 Държавно първенство по Кикбокс в татами стилове – Панагюрище, май 2021
На 15-ти и 16-ти май в град Панагюрище се проведе Държавно първенство по Кикбокс стилове „Кик лайт“, „Лайт контакт“ и „Пойнтфайтинг“.
Участваха 328 бойци от 21 клуба,

 

 

 


като много от тях участваха в 2 дисциплини. По този начин заявките за участие станаха 656.
Русенския спортен клуб Хелиос“воден от старши треньора Митко Ружинов участва с четирима бойци в стил Киклайт контакт. За разлика от ринговите стилове, в „лайт“ стиловете силата на контакта е ограничена, което е предпоставка за по-технична игра. Много бойци състезаващи се в ринговите стилове използват тези състезания за корекции в техническия си арсенал. Поради намаляване важността на фактора сила възрастовите групи и категориите са с по-голяма разлика между долната и горната си граница.
Александър Цветанов (ученик в ПГДВА "Йосиф Вондрак") след шампионска титла в стил „Лоу кик“ и сребро на „Фул контакт“ спечелени през април и началото на м.май при юношите младша възраст този път се окичи с бронз в нова за него категория – до 84 кг при „батковците“ до 18 г. Младия и сърцат русенец изненада със силния си дух опонентите си и можеше да стигне още по-напред, но поради кръвотечение от носа му по време на полуфиналният двубой мачът бе спрян, независимо, че Сашо водеше убедително в резултата срещу много опитен опонент.
Павел Николов (ученик в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“) след бронза в стил „Лоу кик“ от държавното през м.март отново бе на почетната стълбичка. При лично тегло 50 кг той участва в категория до 57кг при юношите. С много техничка и умна игра той стигна до бронзовото отличие, като секунди не му стигнаха да обърне резултата в своя полза и в полуфиналния двубой и да играе на финал.

 

 

 


Галерия

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!