Wing Tsun Wing Tsun

В началото на юни за около седмица от Франция в Русе се завърна Кирил Пенев - един от най – известните и респектиращи инструктори по Wing Tsun в България.
Придобил ценен практически опит от няколко годишното си обучение във френския чуждестранен легион и участието в мисии и операции в горещите точки на света, Кирил с охота отдели време да гостува в спортен център „Хелиос”, където тренира и пообщува със своя дългогодишен приятел Митко Ружинов.

Житейския опит беше донесъл първите бели нишки в косите му, но и една много човешка топлина в отношението му. Усмихнат повече от обикновено, Си-хинг Кирил изненада с необичайна за него словоохотливост, която бе прекрасно допълнение към хъса му в тренировките. Той отговаряше неуморно на въпросите на русенския си колега, провокирайки го постоянно с „питай и ще ти отговорят”, споделяйки след това знанията и уменията си натрупани при обучението си през годините. Обучителни програми, чи сао и бойни приложения бяха съчетани с много теоретични и методически обяснения. Всеки път практиката ни убеждава в правилото, че „по- малкото (но добре направено) е повече.
Утвърдените ‘титли” и обръщения във Wing Tsun придобиват смисъл при открито и честно общуване. Кирил отново изпълни със съдържание обръщението Си-хинг „по – голям брат”, с отношението си и приятелските съвети в професионален и чисто човешки аспект.
Бойните изкуства далеч надхърлят границите на физическите умения, и при правилно практикуване дават ключ към решаване на житейските битки и намиране хармонията в живота.
„На отсрещната ливада тревата винаги изглежда по – зелена.”
Някак странно прозвучаха думите на приятел, заминаващ отново някъде по света...

Коментари 

+1 #2
Митко Ружинов 05 Август 2011
Благодаря.
Сихинг Кирил се завръща по 1 - 2 пъти в годината в България. Беще през месец юни тук ,а се очаква и август да намине. Всеки път се отбива както в школата в София, така и в Русе. Може скоро да имате късмет да го видите и поработите с него :-)
0 #1
Любослав Василев 04 Август 2011
Здравейте,
Само хубави думи се чуват (и то не само от Русенци но и от Софиянци) за споменатия в статията Кирил Пенев, а и за школата в гр. Русе.
Дано след време гореспоменатото лице се завърне обратно в родината си и възобнови с нова сили тренировките и предаването на опита и уменията си.
Поздрави от русенци в София
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!