Кирил Пенев и Митко Ружинов Кирил Пенев и Митко Ружинов

Кирил Пенев, известен в миналото като топ „воинът” в българската организация по Уинг Чун, който от години е във френския чуждестранен легион. се завърна за 10-на дни в родния град Русе.. Придобил завидна репутация като боец и инструктор, той създава школа по самозащита и бойно приложни тактики и стратегии във Франция в самия Легион. Участва в множество мисии в конфликтни точки по света. заедно с което получава специализирано обучение по ръкопашен бой и самозащита от професионални експерти.


Си-хинг Кирил, както всички в България го помнят, въпреки многото лични ангажименти имаше огромното желание да тренира Уинг Чун по време на престоя си и гостува в спортен център „Хелиос” където едновременно с това пообщува със своя дългогодишен приятел Митко Ружинов.
Ентусиазиран както обикновено, Си-хинг Кирил изненада с необичайна за него словоохотливост, която бе прекрасно допълнение към хъса му в тренировките. Той отговаряше неуморно на въпросите на русенския си колега, подкрепяйки обясненията си с типичните за него “реалилистични аргументи”.
Воден от конфуцианското начало във Уинг Чун Си-хинг Кирил бе пестелив в оценките си, но като „по – голям брат” с повече опит даде ценни съвети и идеи на своят приятел. Позитивизмът във всяко негово действие и дума бяха изпълнили присъствието му, което беше и най ценния нагледен урок, който той даде на българските си партньори, с които тренира.
Прекрасно е да видиш отново приятел.
Приятелството е една голяма тайна, за която даже големите пространствени и времеви ограничения нямат значение.

Въпросът “Кога ще се видим пак...?” изречен от двамата приятели остави много въпросителни след себе си... - далеч надхвърлящи границите на Уинг Чун.

“...-Сбогом - каза лисицата. -Ето моята тайна. Тя е много проста: най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите. Твоята роза ти е толкова ценна поради времето, което си загубил за нея. Хората са забравили тая истина - каза лисицата. Но ти не трябва да я забравяш. Ти ставаш отговорен завинаги за всичко, което си опитомил. Ти си отговорен за твоята роза.....

-Аз съм отговорен за моята роза...- повтори малкият принц, за да го запомни. “ Из "Малкият принц" на Екзюпери

Кирил Пенев в Русе Кирил Пенев в Русе

Кирил Пенев в Русе Кирил Пенев в Русе
Кирил Пенев в Русе Кирил Пенев в Русе
Кирил Пенев в Русе Кирил Пенев в Русе
Кирил Пенев в Русе Кирил Пенев в Русе
Кирил Пенев в Русе Кирил Пенев в Русе

 

 

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!