Кик бокс

В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА

История на кикбокса История на кикбокса

През 1972 година в САЩ Майк Андерсън създава правилата на един нов спорт, който нарича “All style sport karate” - “Карате – всички стилове”. Днес всички по света наричат този спорт “кик бокс”.
Андерсън създава спорта като един по-атрактивен и интересен за зрителите, по-разбираем за спонсорите и телевизионните предавания, в сравнение със съществуващия стил карате. В този нов спорт, предпазната екипировка (ръкавици, протектори за глезените и за краката, каска за главата ) са задължителни за всички състезатели. Андерсън вярва, че използването на предпазна екипировка ще направи спорта по човечен за публиката и ще доведе нови състезатели.. Сам по себе си спорта кик бокс развива не само физически спортиста, но и оформя неговата психика, бърза реакция, съответно и бърза, аналитична мисъл, като в самия спорт основното е отличното съчетание в координацията между ръце и крака, което изисква и голяма двигателна култура./p>

Академия ХЕЛИОС - Кикбокс и Муай тай Академия ХЕЛИОС - Кикбокс и Муай тай
Кикбокс е атрактивен боен спорт, обхващащ най – голямата аудитория сред сродните спортове поради своята зрелищност, красота и динамика, както и поради факта, че в семейството на Световните организации по Кикбокс се развиват различни стилове по които има отделни първенства. По този начин представители на различни направления в бойните изкуства се обединяват в една организация под общо име – КИКБОКС.

Състезателните стилове са с различна насоченост и повишаваща сложност, което дава възможност на бойците да напредват по – лесно преминавайки постепенно от по – лек към по – сложен правилник. Стиловете са разделени на две големи групи: Татами стилове – правилници с контролирани по сила удари и Рингови стилове – играещи се с пълен контакт на ударите.

 • „„Семи контакт” или "Пойнт файтинг" – стил насочен към изграждане на бързина и ловкост, основащ се на идеята за първия решаващ удар.
 • „Лайт контакт” – стил, играещ се с контролирани по сила удари, целящ изграждане на тактически умения в бойците при сравнително леки условия.
 • „Кик лайт контакт” – стил, чийто правилник е усложнен вариант на предния, включващ удари с крака в бедрата, целящ постепенно преминаване на бойците към по – трудните и сложни стилове.
 • „Фул контакт” - първият стил с пълен контакт, използващ удари над пояса.
 • „Лоу кик”- стил, в чиито правила се разрешава и атакуване на бедрата, откъдето идва и името му – „нисък ритник”
 • „ К – 1” познат още като “Тай кикбокс” – стил включващ и удари с колене в тялото, главата и бедрата. Това е правилникът, по който се провеждаха състаезанията К- 1 и World Max.
 • „Муай тай” (тайландски бокс) – най – опасния и труден стил, чиито правила разрешават удари с лакти и колене, клинч, както събаряния и хвърляния .
 •  Едно от най – големите достойнства на спорта ни е създаването и култивирането в трениращите на качества като дисциплина, трудолюбие, смелост, упоритост, целеустременост и много важно – подобрява и укрепва физическото им състояние

  Кикбокс за деца в Академия ХЕЛИОС Кикбокс за деца в Академия ХЕЛИОС
  Децата растат с образи на силни герои, на които искат да подражават.
  Добрият (и задължително силен) техен кумир (винаги) побеждава лошите и Правдата накрая възтържествува.
  Познат сюжет на всеки родител, с който нашите деца запечатват в съзнанието си вечното противоборство между Доброто и Злото. Те изграждат своя ценностна система, която ние родителите можем умело да направляваме и подхранваме.
  Заниманията със спорт и бойни изкуства са залегнали във възпитанието и обучението на децата още в древна Гърция, където хармоничното всестранно развитие на личността е било на почит.

  Кикбокс програмата на Академия ХЕЛИОС е създадена, за да даде на детето ви основни бойни умения в стойка. Адаптирана и разработена специално за деца, кикбокс програмата ни им помага да развият:

   

  ● дисциплина

  ● уважение

  ● координация

  ● отговорност

  ● подобряване на физическата дееспособност

  ● увереност в собствените възможности

  ● умения за самоотбрана


  И всичко това поднесено в забавна и сигурна за тях среда, водени от професионален и опитен треньор.

  Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!