Кик бокс

В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА

История на кикбокса История на кикбокса

През 1972 година в САЩ Майк Андерсън създава правилата на един нов спорт, който нарича “All style sport karate” - “Карате – всички стилове”. Днес всички по света наричат този спорт “кик бокс”.
Андерсън създава спорта като един по-атрактивен и интересен за зрителите, по-разбираем за спонсорите и телевизионните предавания, в сравнение със съществуващия стил карате. В този нов спорт, предпазната екипировка (ръкавици, протектори за глезените и за краката, каска за главата ) са задължителни за всички състезатели. Андерсън вярва, че използването на предпазна екипировка ще направи спорта по човечен за публиката и ще доведе нови състезатели.. Сам по себе си спорта кик бокс развива не само физически спортиста, но и оформя неговата психика, бърза реакция, съответно и бърза, аналитична мисъл, като в самия спорт основното е отличното съчетание в координацията между ръце и крака, което изисква и голяма двигателна култура.

What is  kickboxing What is kickboxing

Кикбокс е атрактивен боен спорт, обхващащ най – голямата аудитория сред сродните спортове поради своята зрелищност, красота и динамика, както и поради факта, че в семейството на Световната Асоциация на Кикбоксовите организации (WAKO) се развиват осем различни стила кикбокс по които има отделни първенства. По този начин представители на различни направления в бойните изкуства се обединяват в една организация под общо име – кикбокс.
Състезателните стилове са с различна насоченсот и повишаваща се сложност, което дава възможност на бойците да напредват по – лесно преминавайки постепенно от по – лек към по – сложен правилник..

Кикбокс за деца в Академия ХЕЛИОС Кикбокс за деца в Академия ХЕЛИОС
Децата растат с образи на силни герои, на които искат да подражават.
Добрият (и задължително силен) техен кумир (винаги) побеждава лошите и Правдата накрая възтържествува.
Познат сюжет на всеки родител, с който нашите деца запечатват в съзнанието си вечното противоборство между Доброто и Злото. Те изграждат своя ценностна система, която ние родителите можем умело да направляваме и подхранваме.
Заниманията със спорт и бойни изкуства са залегнали във възпитанието и обучението на децата още в древна Гърция, където хармоничното всестранно развитие на личността е било на почит.

Кикбокс програмата на Академия ХЕЛИОС е създадена, за да даде на детето ви основни бойни умения в стойка. Адаптирана и разработена специално за деца, кикбокс програмата ни им помага да развият:

 

● дисциплина

● уважение

● координация

● отговорност

● подобряване на физическата дееспособност

● увереност в собствените възможности

● умения за самоотбрана


И всичко това поднесено в забавна и сигурна за тях среда, водени от професионален и опитен треньор.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!